Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wat zijn de eigenschappen van een goede handbagage koffer?

Wanneer je veel reist, dan weet je natuurlijk hoe handig een goede koffer is en in het bijzonder een handbagage koffer. Een van de grote voordelen van handbagage, is dat je niet hoeft te wachten bij de bagageband en vaak ook een stuk voordeliger uit bent. Het inchecken van een normale koffer kost je namelijk bij vrijwel iedere luchtvaartmaatschappij geld. Omdat de keuze voor handbagage koffers enorm is en het wel belangrijk is dat je kiest voor de juiste koffer. Om ervoor te zorgen dat je weet wat je nodig hebt, hebben we de eigenschappen waaraan een goede handbagage koffer moet voldoen, voor je op een rijtje gezet. Dus ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog een geschikte koffer voor je handbagage? Dan ben je hier op de juiste plek.

Formaat

Een goede handbagage koffer moet voldoen aan de eisen van de luchtvaartmaatschappijen voor cabinebagage. De afmetingen moeten binnen de toegestane limieten liggen, meestal rond de 55x40x25 cm. Een compact formaat is dan dus ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de koffer probleemloos in de bagagevakken boven het hoofd of onder de stoel past. Kies daarom voor een handbagage koffer 55x35x25 cm zodat je zeker weet dat deze aan de eisen voldoet. Stel dat je er dan een paar schoenen extra in wilt stoppen en de koffer gaat wat bol staan, je je geen zorgen hoeft te maken of deze wel of niet past.

Gewicht

Luchtvaartmaatschappijen hanteren vaak gewichtsbeperkingen voor handbagage net als bij een normale koffer. Het is daarom belangrijk om een handbagage koffer te kiezen die licht van gewicht is, maar tegelijkertijd duurzaam genoeg is om de inhoud te beschermen. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals polycarbonaat of aluminium kan helpen om het gewicht van de koffer te verminderen zonder concessies te doen aan de stevigheid. Dit heeft als voordeel dat je al snel een extra shirt, trui of broek mee kunt nemen, zonder dat je over het maximale gewicht komt dat door de maatschappij is aangegeven. Twijfel je, dan kun je vaak ook in de Transavia handbagage voorschriften zien wat is toegestaan, zodat je niet alleen weet hoeveel je maximaal mag meenemen, maar ook hoe het zit met vloeistoffen en scherpe voorwerpen.

Handvat en wielen

Een comfortabel handvat is belangrijk voor het gemakkelijk manoeuvreren van de koffer. Een uitschuifbaar handvat dat je kunt instellen op verschillende hoogtes biedt flexibiliteit voor reizigers van verschillende lengtes. Bovendien moeten de wielen soepel rollen en 360 graden draaibaar zijn, zodat de koffer moeiteloos kan worden meegenomen op drukke vliegvelden of smalle gangpaden. Vooral in het hoogseizoen, waarbij er dagelijks tienduizenden mensen vertrekken, is het handig een koffer te kiezen die ook gemakkelijk is te tillen. Mocht het dan even wat drukker zijn, dan hoef je de koffer niet mee te rollen, maar til je deze gemakkelijk even op.

Indeling van de koffer

Een mooie koffer voor je vakantie of een weekendje weg is natuurlijk waardeloos op het moment dat deze niet praktisch is ingedeeld. Zorg er dus ook voor dat je goed kijkt naar de binnenkant van de koffer en of deze is voorzien van onder andere verschillende vakken waar je spullen in kunt doen. Nu is het voor je toiletspullen sowieso handig deze in een toilettas te doen, maar is het voor het organiseren van je koffer ook handig om bijvoorbeeld het ondergoed, je zwemkleding en normale kleding te kunnen scheiden. Zo hoef je niet op zoek naar waar alles ligt en kun je het gemakkelijk terugvinden wanneer je op de plaats van bestemming bent. Zorg er natuurlijk wel voor dat je je koffer ook praktisch indeelt, zodat je goed gebruikt maakt van de verschillende vakken en compartimenten die de koffer heeft.