Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van zonnepanelen

Veel mensen willen kiezen voor zonnepanelen. Maar het is dan wel handig te weten wat je dan precies in huis, of beter gezegd op het huis, haalt. Er zijn ook nog eens verschillende soorten waar men op moet letten. Wat precies zijn de eigenschappen van zonnepanelen?

Let op deze kenmerken bij de aanschaf van zonnepaneel

Een eerste eigenschap waar men op moet letten is het rendement van een zonnepaneel. Elke zonnecel in het paneel zet het zonlicht om in elektriciteit, maar het ene meer dan het andere. Hoe hoger het rendement van een zonnepaneel des te meer elektriciteit te verkrijgen valt. Zonnepanelen met een hoger rendement zijn vaak duurder dan panelen met een lager rendement, redelijk logisch. Maar door meer panelen met een hoger rendement te kopen, heb je uiteindelijk ook minder panelen in totaal nodig om zo kosten te besparen.

Hiernaast hebben zonnepanelen ook nog bepaalde keurmerken. Om te weten wat de kwaliteit van bepaalde zonnepanelen is, is het handig om te kijken of er een positief keurmerk aan vast zit. Deze keurmerken staan vaak ook op de verpakking of de leverancier vertelt het al vooraf. De meest gebruikte keurmerken zijn: het CE keurmerk, IEC certificaat, RoHS, ISO en TÜV.

Een laatste eigenschap van een zonnepaneel is natuurlijk de flexibiliteit. Er is een reden dat bijna alle zonnepanelen op daken te vinden zijn. Zonnepanelen zijn bijna overal op aan te brengen en op daken betekent het alleen maar dat er zo veel mogelijk zonlicht wordt opgevangen.

Bron: http://www.schulerenergysystems.be/zonnepanelen/Limburg