Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van tafelzeil

Tafelzeil heeft verschillende eigenschappen die het een handig en eigenlijk onmisbaar product maken. Vrijwel iedereen heeft wel een tafelzeil in huis om de tafel mee te bedekken. Hieronder worden de eigenschappen van tafelzeil uitgelegd.

Bescherming voor je tafel

Een tafelzeil dient als bescherming voor je tafel. Wanneer er geknoeid wordt aan tafel zónder tafelzeil erop, kunnen de vlekken nog wel eens erg lastig of helemaal niet meer verwijderd worden. Afhankelijk van het type tafel dat je hebt natuurlijk. Vlekken trekken in sommige gevallen direct in de tafel waardoor het soms niet meer mogelijk is om ze te verwijderen. Een tafelzeil dient daarom als bescherming voor je tafel. Je dekt je tafel met het zeil en zodra er geknoeid wordt kun je de vlek in veel gevallen gemakkelijk schoonvegen. Ook wanneer je kinderen in huis hebt die graag knutselen aan tafel is een zeil ter bescherming ideaal.

Decoratie in huis

Tafelzeilen zijn verkrijgbaar in honderden verschillende printjes, kleuren en patronen. Van stipjes en streepjes tot dieren en bloemenprints, maar ook andere prints zoals RVS look, betonlook, marmer en de populaire tropische bladeren prints zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om het tafelzeil niet alleen als bescherming te gebruiken, maar ook als decoratie. Kies de print die jij het mooist vindt of kies een print die bij jouw interieur past. Je kunt regelmatig een nieuw tafelzeil aanschaffen om voor variatie te zorgen. Ook kiezen veel mensen er voor om tijdens de seizoenswisselingen ook van tafelzeil te wisselen. Een zonnig en vrolijk tafelzeil in de zomermaanden en een zeil met een warme, sfeervolle print voor de donkere maanden van het jaar.

Creatief aan de slag

Tafelzeil wordt ook gebruikt om mee te knutselen. Omdat het zeil in heel veel leuke printjes verkrijgbaar is kun je er de leukste dingen van creëren. Er worden wel eens tassen, kussentjes, etuis, vlaggenlijnen, plantenbakjes en andere leuke en handige dingen mee gemaakt. Een creatief persoon heeft al gauw de leukste ideeën om te maken met het zeil.