Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van Powerball

Powerball werd in 1992 gelanceerd in plaats van de oorspronkelijke Lotto America. Het werd geïntroduceerd om een fris gevoel van opwinding te brengen aan Multi-State Lottery Association (MUSL) spellen. Er waren 15 deelnemende loterijen aan het begin, en in de afgelopen decennia is Powerball zo gegroeid dat het spel nu in 47 verschillende jurisdicties wordt gespeeld en het record voor de grootste loterijprijs ooit heeft gevestigd.

Dit is een van de redenen dat de belangstelling voor het spel zich tot ver buiten de grenzen van de VS heeft verspreid. Wanneer de jackpotprijs een bepaald bedrag bereikt, beginnen Nederlandse spelers te letten – en ja, je kunt meespelen Powerball loterij online.

Evolutie van Powerball

Er zijn in de loop der jaren een aantal opmerkelijke veranderingen in Powerball geweest. In 2001 werd Power Play geïntroduceerd als een optionele extraatje waarmee deelnemers de waarde van een niet-jackpotprijs konden verhogen. De nieuwe functie kostte een extra $1.

In oktober 2015 werd een aantal wijzigingen aangebracht aan het spel, waarbij het aantal ballen in de hoofdpool steeg van 59 naar 69, terwijl het aantal Powerballs afnam – van 35 naar 26. Hierdoor werd de jackpot moeilijker te winnen, maar de kans op het winnen van een prijs nam aanzienlijk toe.

Het aantal deelnemende staatsloterijen is in de loop der jaren langzaam toegenomen, tot een totaal van 32 aan het begin van 2010.

Verdere wijzigingen

De meest recente veranderingen in Powerball kwamen op 2015. In de matrix moesten de spelers vijf hoofdnummers van 1 tot 69 en één Powerball van 1 tot 26 selecteren. Er werd ook een 10x Power Play geïntroduceerd, voor trekkingen wanneer de jackpot $150 miljoen of minder waard is.

Sindsdien heeft de loterij de wereldrecord-jackpot gevestigd, meer dan 1 miljard dollar. Ik voorspel dat het zal blijven groeien en opwinding zal brengen aan spelers over de hele wereld.