Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van marihuana

We hebben er allemaal wel eens van gehoord of zijn er wellicht mee in aanraking gekomen. Marihuana of ook wel wiet, hennep of cannabis genoemd is een softdrug die door allerlei verschillende bevolkingsgroepen wordt gebruikt. Maar wat zijn de eigenschappen van marihuana eigenlijk? En welk effect heeft het op ons? Tegenwoordig wordt deze drug niet alleen gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar wordt het ook ingezet als medicatie om pijn te kunnen verlichten. Deze medicinale is anders dan de gewone marihuana, verkrijgbaar op doktersrecept bij veel apotheken. De cannabis die gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden kan in Nederland gekocht worden bij de vele coffeeshops die ons land rijk is, maar ook online. Buy medical marijuana online wordt dan ook steeds populairder onder de gebruikers van wiet.

Wat doet marihuana met ons?

De eigenschappen van marihuana hebben vooral een ontspannen werking op ons brein en ons lichaam. De stoffen THC en CBD die aanwezig zijn in cannabis, hebben een grote invloed op ons zenuwstelsel. Door het roken van een joint en het inhaleren van de aanwezige stoffen in de marihuana, maakt ons lichaam meer endorfine aan dan normaal. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en komt ook in kleine hoeveelheden vrij bij het eten van bijvoorbeeld chocolade. Bij het gebruik van cannabis raken we in een soort van euforische gemoedstoestand. Deze toestand is beter bekend als “stoned zijn”. Door de ontspannen toestand van ons lichaam en de aanmaak van endorfine, kunnen symptomen zoals voortdurend lachen en een licht sederend gevoel optreden. Ook zijn we gevoeliger voor aanrakingen. Het gebruik van THC wordt dan ook vaak gebruikt om het genot tijdens de seks te kunnen vergroten. Het is dan ook niet voor niets dan wiet of cannabis ook wel eens een afrodisiacum wordt genoemd. Door het gebruik van cannabis voelen we ons lichamelijk ontspannen en worden belevingen intenser. Ook onze zintuigen spelen daarin een grote rol. Zo kan het zijn dat THC de smaakbeleving intenser maakt, je in staat bent om geluiden scherper te horen en kleuren beter kunt zien. Ook voor mensen die moeite hebben met het leggen van contacten is het gebruik van THC een hulpmiddel. Doordat de psychische toestand van ons brein in een soort rustfase terecht komt, kunnen barrières makkelijker doorbroken worden. De eigenschappen van marihuana worden tevens ingezet als medicatie voor mensen met chronische pijnen. Deze cannabis is op recept te verkrijgen bij de apotheek, maar er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om online marihuana te kopen. Doordat de THC de pijnen in het lichaam verlicht, wordt marihuana veel gebruikt door mensen met chronische reuma of kanker.

Marihuana in de eetbare vorm. Welke eigenschappen heeft het?

Cannabis of marihuana wordt niet alleen gebruikt om te roken. Er zijn veel meer mogelijkheden om de eigenschappen van marihuana te kunnen merken in ons lichaam. Een joint is dan wel de meest bekende manier, maar je kunt ook THC binnenkrijgen in een eetbare vorm. Marihuana die wordt verwerkt in bijvoorbeeld cake, boter of olie heeft daarentegen wel een minder snelle werking dan dat het ons lichaam binnenkomt via onze longen. Bij het inhaleren van marihuana via een joint kunnen we direct het effect van de THC in ons lichaam voelen, terwijl dat bij een eetbare variant tot wel 24 uur kan duren. Echter, de eigenschappen en het effect blijven hetzelfde. Wel is het zo dat bij het eten van bijvoorbeeld spacecake de kans op een overdosering groter is dan bij het roken van een joint. Dit komt omdat de effecten van de wiet die verwerkt zijn in bijvoorbeeld cake, langer op zich laten wachten. Ook cannabis thee valt onder de eetbare varianten van marihuana en heeft net als de spacecake een langere inwerktijd nodig.