Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van haarverzorging voor een stranddag

Zo verzorg je je haar het best na een stranddag

Het is heerlijk om een dag aan het strand door te brengen. Je merkt alleen als je naar huis gaat dat je haar toch wel erg droog aanvoelt. Je huid is natuurlijk verkleurd en heeft door het zonlicht ook te maken met droogte. Daarom is belangrijk om je haar na een stranddag net als je huid te verzorgen. Ontdek hier hoe je dat doet met bijvoorbeeld een shampoo die over verzorgende eigenschappen beschikt.

Shampoo met hydraterende eigenschappen

Je haar heeft tijdens een stranddag veel te verduren. Denk maar aan het zand dat in je haar terechtkomt en aan het zoute zeewater. Daar komt de felle zonneschijn ook nog eens bij. Al deze omstandigheden zorgen voor uitdroging van je haar. Daarom is het aan te raden om na thuiskomst je haar te wassen met een shampoo met hydraterende eigenschappen. Je huid verdient dan natuurlijk ook de nodige aandacht. Bijvoorbeeld met huidverzorgingsproducten van Clinique om je huid er fris uit te laten zien. Of met producten voor huidverzorging van Dermalogica om je huid een boost te geven.

Gebruik een conditioner

De shampoo is vooral bedoeld om alle zand en het zoute zeewater uit je haar te wassen. Daarmee ben je er nog niet. Het is aan te raden om je haar na een stranddag extra te vertroetelen. Dat doe je door een conditioner te gebruiken die ervoor zorgt dat je haar niet meer als stro aanvoelt, maar heerlijk soepel en zacht.

Neem de tijd voor een haarmasker

Het is natuurlijk ook mogelijk om je haar nog meer te verwennen. Het is heerlijk om even een haarmasker in je haar te doen. Dat geeft een echte boost en je voelt daarna direct het resultaat. Sterker nog, je voelt niet alleen het verschil, maar je ziet het natuurlijk ook.

Föhn je haar maar niet

Je haar heeft op een dag aan het strand al genoeg te verduren gehad met de hitte. Daarom is het beter om de föhn maar even niet te gebruiken als je voorgaande stappen hebt uitgevoerd. De hitte van de föhn doet het resultaat haast anders weer te niet en dat wil je uiteraard niet. Maak gewoon gebruik van een handdoek om je haar droog te deppen. Het is namelijk evenmin aan te raden om heel hard met de handdoek over je haar te wrijven. Laat je handdoek droge haar daarom gewoon verder drogen aan de lucht.