Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een webshop die te koop is

Webshop te koop! ‘Dit is ideaal, zo hoef ik niet helemaal vanaf het begin te beginnen’. Dat klopt, dit bespaart inderdaad veel tijd én kosten.

Je koopt een webshop die al helemaal klaar is, een bestaand klantenbestand heeft, bestaande voorraad heeft en waarbij het promotiewerk al voor een deel verricht is. Maar er zit ook een groot nadeel aan namelijk: je hebt hem niet zelf niet vanaf het begin opgezet, dus er zijn waarschijnlijk elementen/stukjes van de webshop die niet naar wens zijn of niet helemaal kloppen.

Wat moet je doen voordat je de bestaande webshop koopt?

  • Check altijd even of de gevraagde prijs het wel waard is. Vaak wordt de prijs gebaseerd op het aantal bezoekers en gemaakte omzet. Dit kan je bekijken via Google Analytics.
  • Kijk even of de zoekresultaten goed zijn. Komt de webshop hoog in de zoekresultaten van Google?
  • Historie, kijk even of er geen rare/slechte dingen zijn gebeurd met de webshop voor dat jij hem gaat kopen.
  • Ga na wie je concurrenten zijn en wie de concurrenten van morgen zijn, kijk ook of er nog ontwikkelingen en trends zijn in je branche.
  • Hoeveel per maand moet je gaan betalen aan hosting of software? Het is verstandig om iemand erbij te halen die er veel verstand van heeft.

Webshop-verkoop

Webshop-verkoop.nl is al jaren bezig met dit proces en heeft dus al jaren ervaring. Kijk even op de site van webshop-verkoop of neem contact als jij geïnteresseerd bent in een webshop te koop.