Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een webinar

Wanneer je een presentatie wil geven kun je ervoor kiezen dit online te doen. Dit kan een manier zijn om meer mensen te bereiken. Het beste kun je dan gebruiken van een webinar. Dit is een online presentatie zonder dat er mensen live aanwezig zijn, waarbij de deelnemers kunnen inloggen vanaf een locatie die ze zelf uit kunnen maken. Zolang zij een computer met Internetverbinding hebben kunnen zij de presentatie al volgen. Door middel van een link die naar hen verspreid is kunnen ze al deelnemen hieraan. Aan het eind van de presentatie kunnen mensen live via een chat ook vragen stellen aan de presentator. Andersom kan er ook contact gelegd worden met de kijkers, dit zou bijvoorbeeld kunnen aan de hand van polls en stellingen.

Een webinar kun je gebruiken om kennis te delen, maar je kunt er ook een product of dienst mee presenteren. Er zijn meerdere voordelen op te noemen waarom een webinar voordelen heeft ten op zichtte van een gewone presentatie. Zo is een groot voordeel dat de deelnemers niet de deur uit hoeven om de presentatie te volgen; dit betekent automatisch dat e geen reistijd of reiskosten hoeven te overbruggen. Bovendien is er geen zaal nodig om een presentatie te geven. Hierdoor is het ook makkelijker om een webinar te presenteren aan een grote groep mensen als je dit wil. Verder kun je met een webinar een goede presentatie geven waarin je mensen echt mee neemt in je verhaal. Aangezien je beeld en geluidmateriaal mee neemt kun je veel gevoel overbrengen en is de betrokkenheid ook al groot vanaf het begin.

Je kunt ervoor kiezen zelf een webinar te geven, maar als je nog niet goed weet hoe dit in zijn werking gaat kun je hier ook hulp voor in schakelen. Yourwebinar is een bedrijf wat je hierin ondersteuning kan geven, zo kunnen ze op afstand helpen een webinar te organiseren of op hun eigen locatie; dit hangt er vanaf wat jij zelf wil. Kijk voor meer informatie op webinar. Ook kun je gebruik maken van webinar software om je presentatie te verbeteren. Kijk voor meer informatie op webinar software.