Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een thuislift

Wellicht gaat het traplopen niet zo makkelijk meer en komt u moeilijk naar de tweede verdieping van uw woning. Wanneer dit het geval is, zoekt u een passende oplossing. Een huislift is een een compacte lift die weinig ruimte inneemt zodat u zich veilig en moeiteloos verticaal kunt verplaatsen. Welke andere eigenschappen heeft een thuislift nog meer en wat zijn de voor-en nadelen?

Een huislift is relatief klein zodat ze vrijwel in elke woning geplaatst kunnen worden. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je halve woonkamer in beslag genomen wordt. Het monteren van een huislift is een vrij ingrijpende verbouwing, toch kan het vaak in een aantal dagen gerealiseerd worden. Het geeft wel een bouwkundige impact op uw huis of appartement en u kunt het niet zomaar terugdraaien. Bij het monteren van een huislift moet er een liftschacht komen en op de verdiepingen waar de lift terecht komt natuurlijk ook een ingang.

Wat zit er allemaal in een huislift?

Veel aanbieders verkopen een schachtloze huislift zonder wandbevestiging. Een lift kan zowel hydraulisch als elektrisch worden aangedreven. Een elektrische huislift is vaak milieuvriendelijker en geruisloos. Er zijn verschillende opties wat betreft het maximaal aantal kg’s dat een huislift aankan. Dit ligt rond de 250-300 kg. Een huislift is standaard uitgevoerd met een noodknop wanneer u vast komt te zitten. Daarnaast zijn er nog optionele voorzieningen die u kunt toevoegen aan uw lift zoals een opklapbaar zitje, een handgreep of wellicht een spiegel.

Voor -en nadelen van een huislift op een rijtje:

Voordelen

  • U kunt zich met een huislift makkelijk verplaatsen tussen verschillende verdiepingen
  • Het is ook geschikt voor mensen met een rolstoel
  • U kunt langer thuis blijven wonen en bent minder afhankelijk van anderen

Nadelen

  • Het is een vrij prijzige oplossing. Een huislift kost al snel rond de 20.000 euro
  • Ondanks dat de huisliften vrij compact zijn, neemt het toch een extra plek in in uw woning
  • Het is een vrij grote bouwkundige ingreep