Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een stofzuiger

De overvloed aan merken en modellen leidt soms tot verwarring bij de koper en hij kiest voor een goedkoop en mooi apparaat dat hem later kan teleurstellen. Om dit te voorkomen, moet je je voorstellen welke eigenschappen horen bij de werking van een stofzuiger is en wat voor jou belangrijk is.
Dus, waar betalen we voor wanneer we een bepaald type stofzuiger kopen? Laten we dat eens gaan bekijken.

Kenmerken van stofzuigers

Een moderne stofzuiger, zoals een Numantic stofzuiger, is een vrij gecompliceerd huishoudapparaat, dat een hoogwaardige en comfortabele reiniging moet bieden. Dit wordt bewerkstelligt door de volgende factoren:

Energieverbruik

De parameter, die op de body en in de specificatie wordt aangegeven. Het wordt vaak ten onrechte geconcludeerd over de effectiviteit van de stofzuiger, in feite zegt het over energieverbruik. Huishoudelijke stofzuigers kunnen, afhankelijk van het ontwerp en de motor, 1300-2500 watt verbruiken.

Zuigkracht

Maar deze parameter kenmerkt alleen de reinigingsmogelijkheden en ziet er veel bescheidener uit in vergelijking met het opgenomen vermogen: de indicatoren liggen in het bereik van 280-500 W. Een lage zuigkracht stelt je in staat om gladde vloerbedekkingen in ruimtes met minimale vervuiling te reinigen, hoog – voor grote appartementen met een overvloed aan tapijten en gestoffeerde meubels.

Filters voor stofzuigers

In elke stofzuiger bevindt zich een of ander filtersysteem dat nodig is om lucht te blazen met de minste hoeveelheid stof. Goedkope modellen kunnen tot twaalf filters bevatten. De modernste is het HEPA-filter, dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de nucleaire industrie en vervolgens werd gebruikt voor huishoudelijk gebruik. Dergelijke filters zijn gemaakt van dunne vellen glasvezel, gevouwen accordeon. Ze kunnen de kleinste stofdeeltjes vasthouden, wat vooral belangrijk is voor mensen met allergieën.

Geluidsniveau

Natuurlijk wil niemand dat de stofzuiger teveel lawaai maakt. Velen geloven dat dit voor krachtige stofzuigers onvermijdelijk is. Moderne modellen trillen echter niet erg en maken daarom niet teveel lawaai. Een acceptabel geluidsniveau voor een stofzuiger is 71-92 decibel op een afstand van 0,5 m van een persoon. Dit kenmerk wordt niet altijd aangegeven in de specificatie, maar je kunt vragen om de stofzuiger in de winkel aan te zetten om te begrijpen hoe comfortabel het is voor huishoudelijk gebruik.

Het volume van de tank (zak of container)

Huishoudelijke stofzuigers variëren meestal van 1-5,5 liter. Om de capaciteit te schatten, is het visueel mogelijk bij aankoop, exacte cijfers zijn gespecificeerd in de specificatie.

De zuigleiding

De buis kan in twee delen worden gemonteerd of heeft een telescopische structuur met lengteverstelling. De laatste optie is handiger in gebruik. Om de wendbaarheid tijdens het oogsten te vergroten, kies je een stofzuiger met een aluminium buis – deze is lichter dan een metalen buis.

Borstels

De borstels zijn uitgerust met een schakelaar voor “vloerbedekking”, waarmee u de haren kunt verlengen en verbergen. Ze kunnen ook wielen hebben voor een soepelere loop langs het oppervlak. Voordelige modellen, de lengte van de borstelharen is verstelbaar, er is achtergrondverlichting, de wielen zijn gemaakt van zacht rubber of latex vloeren. De kenmerken en ontwerpkenmerken van de borstels worden beschreven in de instructies van de specifieke stofzuiger.