Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een compleet zelfstandige woning die bijvoorbeeld bij een bestaande woning in de tuin kan worden geplaatst. Een mantelzorgwoning zorgt ervoor dat je zelfstandig in je eigen sociale omgeving kunt blijven wonen, uiteraard met hulp van je mantelzorgers. Het is een woning vergelijkbaar met iedere andere woning en bevat dan ook een keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer. Maar toch kenmerkt een mantelzorgwoning zich door een aantal bijzondere eigenschappen.

Over welke bijzondere eigenschappen beschikt een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is dus een woning die pal naast je bestaande woning geplaatst kan worden. Hierin kan volledig zelfstandig gewoond worden, met behulp van je kinderen, partner en/of andere mantelzorgers. Maar een mantelzorgwoning onderscheidt zich van een gewone woning door middel van een aantal typerende eigenschappen:

  • Een mantelzorgwoning is rolstoeltoegankelijk
  • Een mantelzorgwoning is bij uitstek geschikt om zorg te kunnen ontvangen
  • Een mantelzorgwoning bevat handige voorzieningen afgestemd op je persoonlijke wensen en behoeften
  • Een mantelzorgwoning is verplaatsbaar
  • Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid tot het plaatsen van een tijdelijke zorgkamer, bijvoorbeeld naast de woonkamer

Is het mogelijk om een mantelzorgwoning zelf samen te stellen?

Het zelf samenstellen van je mantelzorgwoning, of een mantelzorgwoning voor je naaste, behoort doorgaans tot de mogelijkheden. Er zijn steeds meer bedrijven die aangepaste mantelzorgwoningen aanbieden, deze zijn dan op maat gemaakt en volledig afgestemd op je persoonlijke wensen en behoeften. http://www.seniorenchalets.nl is een voorbeeld van zo’n bedrijf. Seniorenchalets stelt je in staat om je mantelzorgwoning geheel aan te passen aan je zorgbehoefte. Je kunt zelfs het aantal slaapkamers en toiletten in je mantelzorgwoning bepalen. Benieuwd naar de mogelijkheden van het zelf samenstellen van je mantelzorgwoning? Neem contact op.