Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een barbecue

De lente heeft haar intrede gedaan, de temperaturen gaan omhoog en de natuur ontwaakt langzaam uit zijn winterslaap. Zo nu en dan pak je een dagje mee dat het zonnetje lekker schijnt en het zelfs ‘s avonds buiten nog prima vertoeven is. Zo’n kans wil je niet voorbij laten gaan, dus is het hoogste tijd om je barbecue weer tevoorschijn te toveren. Maar heb je wel eens afgevraagd wat de eigenschappen zijn van verschillende BBQ materialen? In dit blog artikel nemen we er een aantal met je door, zodat je voor jezelf kunt uitmaken welke eigenschappen het belangrijkst voor je zijn.

Roestvrij stalen barbecues

Roestvrij staal, of RVS, houdt in dat iets bestendig is tegen roest als het in contact komt met water en zuurstof. Wanneer een barbecue van roestvrij staal is gemaakt, is het materiaal niet breekbaar. De hoge temperaturen zorgen er echter wel voor dat je barbecue een beetje kan verkleuren, maar een roestvrijstalen barbecue gaat wel jaren mee! Wanneer je je rvs barbecue goed onderhoud, behoud je de luxe en verzorgde uitstraling.

Geëmailleerd rooster

Op een geëmailleerd rooster kan je alles bereiden, maar het is niet heel gemakkelijk om schoon te maken. Een geëmailleerd rooster heeft een beschermend laagje wat beschermt tegen roest. Wees er wel voorzichtig mee, want de laag op het rooster wat er voor zorgt dat het metaal wordt beschermt tegen corrosie, buigt niet goed mee. Wanneer je onvoorzichtig omspringt met je rooster, kan het gaan barsten. Het is wellicht niet het goedkoopste materiaal, maar je hebt er wel jaren lang plezier van.

Barbecue van gietijzer

Wanneer je een rooster van gietijzer hebt, wordt de hitte langer vastgehouden en daarbij is een gietijzeren rooster ook perfect voor het searen van steaks vanwege de grillstrepen. Het moet wel vaak schoongemaakt worden en het heeft meer kans om te gaan roesten dan een RVS rooster. Je kunt je barbecue ook als terrashaard gebruiken voor de wat koelere avonden.