Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Eigenschappen van een babyuitzet

Wat is een babyuitzet en wat zijn de eigenschappen ervan? Op die vragen gaan we in dit artikel in.

Wat is een babyuitzet?

Een babyuitzet is een verzamelwoord voor alle spullen die je nodig hebt voor de komst van een baby. Dat gaat allereerst om artikelen die vereist zijn bij de geboorte, maar omvat vaak ook spullen die in de maanden erna handig zijn voor de verzorging van het pasgeboren kind.

Wat zijn de eigenschappen van een babyuitzet?

Een babyuitzet kent verzorgingsartikelen, babykleding, het babybedje, een kinderwagen en een autozitje.

Verzorgingsartikelen

  • Luiers
  • Hydrofiele doekjes
  • Melkflesjes
  • Verschoningsmatje
  • Nog veel meer, lees hier meer over een babyuitzet

Babykleding

Een paar rompertjes (pakjes die je vast kan klikken en over de luier heen trekt) zijn heel handig. Daarnaast heb je wat outfitjes nodig. Je zult zeker de eerste weken tot maanden merken dat er vaak nieuwe kleertjes nodig zijn. Ook is het fijn als je altijd een extra setje bij je hebt in het geval de baby doorlekt door de luier heen.

Spulletjes voor het slapen

Een babybed is super belangrijk. Zorg voor een veilig bed met babybumpers om de houten spijlen. Naarmate de baby ouder wordt gaat hij meer staan of proberen te staan en kan hij ook naar achteren vallen. Een babybumper beschermt dan tegen de klap.

Het bedje moet in hoogte in te stellen zijn, de eerste maanden ligt het matras nog lekker hoog, daarna leg je het wat lager naarmate de baby een beetje leert omhoog te kruipen.

Kinderwagen

Een kinderwagen is echt essentieel. Zonder zal je al snel merken dat je niet weet wat je met je baby aanmoet. De wagen is niet alleen voor het vervoeren van hot naar her handig, maar zal ook vaak dienst doen als tijdelijk bedje als je bij mensen op bezoek bent of als alternatief voor het babybed of een babybox. Nieuwe kinderwagens zijn hartstikke duur, vaak kan je tweedehands ook een goed exemplaar vinden. Belangrijk is het dat je een wagen hebt die modulair in te richten is, dus dat er voor de eerste weken tot 1-2 maanden een reiswieg op kan, daarna tot 10 maanden een Maxi Cosi en daarna een zitje waarin de baby/peuter met de benen naar voren kan zitten. Houd er ook rekening mee dat het in de auto moet passen.

Autozitje

Een autozitje is echt een must als je de baby ook in de auto wilt vervoeren. Het beste is als je een nieuw zitje koopt, omdat gebruikte zitjes minder veilig zijn. Een zitje die namelijk een keer gevallen is, is volgens de voorschriften niet meer veilig voor gebruik.